C08cP8oXgAAKKaCОкружний адміністративний суд м. Києва у справі за позовом ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» щодо оскарження податкових повідомлень-рішень Львівського управління Офісу великих платників податків ДФС на загальну суму 140 мільйонів гривень, виніс рішення на користь Офісу великих платників податків ДФС. Про це повідомила прес-служба структури.

ОАС м. Києва підтвердив, що ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» порушив норми Податкового кодексу України, зокрема, занизив дохід в сумі, що дорівнює сумі амортизації відповідних активів у момент нарахування такої амортизації по безоплатно отриманих основних засобах.

Перевіркою встановлено, що  згідно з наказами Укрзалізниці ДП «Стрийському вагоноремонтному заводу» безоплатно передано рухомий склад (зерновози, вагони-думпкари, платформи). Доходи платника податку у вигляді вартості основних засобів, отриманих з метою здійснення їх експлуатації, які не враховані у складі доходу під час їх зарахування на баланс платника податку відповідно до положень Податкового кодексу, визнаються доходами в сумі, що дорівнює сумі амортизації відповідних активів та підлягають оподаткуванню у загальному порядку.