157158За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими та оперативниками Головного управління Нацполіції у Львівській області, викрито факт вербування українок задля їх сексуальної експлуатації. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

Встановлено, що до скоєння злочину причетний 56-річний мешканець Вінницької області.

Зловмисник достовірно знав, що двоє жінок із Миколаївщини опинились у складних життєвих обставинах (відсутнє житло, робота та гроші), скористався їх уразливим станом та у травні-червні 2018 року завербував їх для роботи у борделях Китаю.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст.208 КПК України безпосередньо під час відправки дівчат у аеропорту «Бориспіль».

Правопорушнику повідомлено про підозру за ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Крім цього, Галицький районний суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 528 тис грн.

Довідково: за вчинення такого злочину законом передбачено покарання у вигляді від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.