1 DSC 9260У середу, 18 липня, о 18:00 у приміщенні школи №7, що на вул. Богдана Хмельницького, 132 відбудуться громадське слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу на території очисних споруд «Львівводоканалу». Про це інформують на сайті Львівської міськради, передає ZAXID.NET.

У повідомленні вказано, що громадське слухання проведуть з ініціативи мешканців мікрорайону Знесіння. Щоб взяти участь у громадських слуханнях, мешканцям потрібно взяти паспорт, де вказано місце проживання людини, або у випадку юридичних осіб потрібно взяти документ, що посвідчує наявність нерухомого майна поблизу місця, де заплановане будівництво.

Нагадаємо, що на вул. Пастовій, 13, на території очисних споруд «Львівводоканалу» до кінця 2018 року мають намір розпочати будівництво заводу з механіко-біологічною технологією переробки сміття. 

На початку червня ЛКП «Зелене місто» оголосило тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. До 9 липня компанії, що хочуть будувати комплекс, можуть подавати свої пропозиції. На початку осені 2018 року буде оголошена компанія, що будуватиме сміттєпереробний комплекс у Львові.

Додамо, що місцеві мешканці вважають, що сміттєпереробний комплекс буде негативно впливати на екологію та переймаються, щоб замість заводу на вул. Пластовій не було стихійного сміттєзвалища. Тому для місцевих мешканців Львівська міськрада організувала уже дві поїздки до Польщі, щоб продемонструвати як працюють сміттєпереробні комплекси у польських містах.