2bf6d2bed26041f23a009d2dea68853cТільки з початку року у Держприкордонслужбі задокументовано понад 470 відмов прикордонників від хабарів, а стосовно правопорушників оформлено протоколи за статтею, що передбачає кримінальну відповідальність. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зокрема, учора неправомірну грошову винагороду у розмірі $100 запропонувала українка  прикордонникам Мостиського загону в пункті пропуску «Краківець». Таким чином жінка 1972 року народження намагалась вирішити питання безперешкодного перетину державного кордону неповнолітньою дитиною, без нотаріально посвідченої згоди батька.

А в столичному аеропорту громадянин Гани також вирішив «купити» за 700 доларів США у прикордонників Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» дозвіл на перетин державного кордону.

Крім того, як вже повідомлялось, ще одного іноземця-порушника не пропустили минулої доби в аеропорту «Бориспіль». Громадянин Лівії прибув рейсом зі Стамбулу. Чоловік не зміг підтвердити мети своєї подорожі, тож йому було відмовлено у перетині кордону. Не полишаючи надій на позитивне рішення правоохоронців, 29-річний лівієць запропонував 500 доларів США.

В усіх випадках охоронці кордону від хабарів відмовились та задокументували правопорушення встановленим порядком. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачені статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».