1 vezhanshot 1У Львові в аварійному стані перебувають 24 будинки «масових серій», що збудовані в період між 1930-1970 роками.

Про це йдеться у відповіді Управління житлового господарства Львівської міської ради на інформаційний запит ІА Вежа.

Зокрема в місті нараховується близько 2215 будинків масових серій, котрі в народі називають хрущовками, сталінками, тощо. Вони складають 2120189,4 кв. м. житлового фонду, або 32,6% від загального житлового фонду міста.

24 будинки із них перебувають в аварійному стані, іще 1032 будинки потребують реконструкції або перебудови.

Варто зазначити, що будинки масових серій, котрі були збудовані в період 1930-1970 років, будувались радянською владою як «тимчасове житло». Період їх експлуатації завершився, а відтак будинки потребують проведення реновації.

Наразі Мінрегіонбуд вирішує як бути із застарілим житловим фондом та працює над розробкою відповідного законопроекту.

Як раніше зазначив Лев Парцхаладзе, Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «З кожним роком тема застарілого житлового фонду в Україні стає більш нагальною та гострою». «Існуючий закон, який був прийнятий ще у 2006 році, виявився неефективним і на практиці не зміг масово вирішити проблему з так званими «хрущовками». Для покращення умов проживання українців та з метою комплексної реконструкції застарілого житла Мінрегіон ініціював розробку нового ефективного законопроекту, який буде адаптований під українські реалії», – зазначив він.