1 1531909613 mНа Житомирщині патрульні затримали на одній із автодоріг вантажівку марки «Volvo» із деревиною із підробленими документами.

17 липня увечері під час заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху поліцейські групи реагування ПП зупинили вантажівку, в якій перевозилась деревина. Під час перевірки документи на вантаж викликали підозри щодо їх достовірності.Триває з’ясування усіх обставин.

Як розповів начальник Ємільчинського відділення поліції ГУНП Житомирщини Віталій Магалецький, автомобіль «Volvo» з напівпричепом поліцейські зупинили на 55 км автодороги Васьковичі-Шепетівка, неподалік с. Малого Яблунця Ємільчинського району.

За словами водія, 38-річного жителя м. Коростеня, транспортний засіб прямував до м. Рава-Руська Львівської області. Однак під час перевірки документів на вантаж, а це понад 18 м2 деревини породи дуб, їх достовірність викликала сумніви. Відтак і керманича, і автівку було доставлено до Ємільчинського відділення поліції для з’ясування усіх обставин.

Попередня правова кваліфікація події – ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі терміном до 3 років.