1 137Сьогодні, 25 липня, активісти та мешканці околиць стадіону «Сільмаш», що на вул. Сулими 1, оприлюднили звернення громади до Патріарха УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука). Про це заявила член ГО «Народна дія» Лідія Конюх.

"Ваша святосте, Блаженніший Владико Святославе, ми представники громади міста Львова ,просимо Вас, приділити свою увагу і зупинити дискредитацію Української Греко - Католицької Церкви, яку вчиняють окремі священнослужителі своїми діями.

Зокрема ми вважаємо неприпустимим, коли під виглядом будівництва церкви забирають в мешканців, молоді, дітей останній клаптик публічного простору, який забезпечує розвиток і здоров'я нас і наших дітей.
Три роки ми, мешканці Львова вели жорстку боротьбу проти забудови стадіону «Сільмаш», малого тренувального поля. І ось, коли здавалось би, що ми отримали таку бажану перемогу, нас ошелешила звістка про те, що на нашому просторі має постати храм.

37771521 2147882135284074 4248406474667065344 nГромада вважає неприпустимим будь-яку забудову цього єдиного, ще не забудованого клаптику, який використовується для спортивних тренувань, проведення турнірів та змагань для діточок міста, як прогулянковий , відпочинковий майданчик для молодих мам з немовлятками, літніх людей. 

Зазначимо, що руками окремих, на наше переконання, нечистих на руку священнослужителів, які сприяють забудовникам у відбиранні у людей публічних просторів з метою забудови, імідж УГКЦ дискредитується не вперше. Це відбувалось за адресами вул. Озаркевича, 4а , Б. Хмельницького, 249, в Левандівському парку , де служителі церкви виступали ініціаторами оборудок (були подаровані сараї) під які потім виділялась земельна ділянка під забудову багатоповерхівок. В нашому випадку за забудову агітує отець Зубик, який на нашу думку є родичем відомого забудовника "ІНТЕГРАЛ - БУД", пана Зубика. 

Крім того священнослужителі освячували початок незаконного будівництва на вулицях Масарика - Струмок та Карманського, 21.

А тепер відверті зазіхання відбуваються на мале тренувальне поле стадіону «Сільмаш» і очевидно для забудови.
Ми вважаємо, що такими діями окремі священнослужителі церкви, не тільки дискредитують церкву, але і формують тотальну недовіру та неприязнь до інституції церкви , молодих людей, дітей, в яких церква відбирає право на фізичний розвиток, право на здоровий спосіб життя.

Такими діями молодь зненавидить церкву, як інституцію і не матиме до неї ні поваги, ні довіри.
З огляду на викладене, просимо Вас зупинити рейдерське захоплення малого тренувального поля на стадіоні «Сільмаш».

Провести відповідні внутрішні розслідування щодо загарбницьких дій публічних просторів окремими священнослужителями і забезпечити належний контроль за такими діями священнослужителів в подальшому.
В даному випадку громада не збирається поступатися своїм простором. Ми три роки боролись за стадіон і якщо прийдеться будемо боротися і далі, тільки прикро, що вже з нашою церквою.

Просимо зрозуміти, що такі дії священнослужителів дискредитують церкву і нанесуть непоправний удар по її авторитету.

Тож просимо Вас, вжити всіх передбачених у Вашій компетенції дій, для захисту інтересів громади і припинити дискредитацію УГКЦ!

А ще просимо Вас, Блаженніший Отче, якщо Ви шануєте нас і нашу боротьбу , знайти час і завітати до нас на стадіон, і освятити наш  і мале тренувальне поле, щоб там зростали і займались улюбленою справою, спортом здорові дітки, молодь для відбудови та захисту Держави України.

З повагою, громада міста Львів", - сказано у листі.

П.С. Знаючи з літератури та історії, метрополит Шептицький, був надзвичайно скромною людиною, цікаво що б він сказав побачивши цей збудований "скромний"храм, в підвалі якого дітки зможуть побігати у футбол?