112Львівська міська мерія повідомила, що матеріали щодо неподання редактором КП «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша» Миколою Савельєвим щорічної декларації скеровано в поліцію (ГУ НП у Львівській області), оскільки нібито в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 366−1 КК України. Про це повідомляє Leopolis.news

«Управлінням захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України розглянуто порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції в діях редактора КП «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша» Савельєвим М. В., який не подав щорічної декларації за 2016 та 2017 рік. Матеріали перевірки скеровано в ГУ НП у Львівській області в порядку ст. с. 214, 216 КПК України, оскільки в діях Савельєва М. В. вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 366−1 КК України», — цитує мерія лист управління захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У коментарі Leopolis.news редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв категорично спростував подібні закиди і назвав це переслідуванням за позицію газети.

«Те, що написала міська рада, – це традиційно є фантазії Євгена Теодозієвича  Бойка (в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР – авт.), який уже не вперше пише у правоохоронні органи. Спочатку він вимагав адміністративне правопорушення мені зарахувати, тепер він просить порушити кримінальне провадження за неподачу мною е-декларування.

Якщо пан Бойко не полінується і підніме ухвалу Львівської міськради про призначення мене редактором газети «Ратуша», то він побачить, що у тій газеті я всього-на-всього редактор. Я призначений на цю посаду 1 грудня 2005 року рішенням сесії ЛМР.

Редактори газет не подають електронних декларацій. Це п. Бойко мав би розуміти або порадитись з юристами. У законі про е-декларування немає вимоги до редакторів подавати е-декларування.

Якщо він хоче сказати, що я є службовець місцевого самоврядування, то він теж помиляється, бо редактори газет не є службовцями місцевого самоврядування. Бо посадовцями місцевого самоврядування є особи, які працюють в органах місцевого самоврядування, входять у структурні органи, колективи, які наділені службовими повноваженнями, наділені владою у системі місцевого самоврядування для реалізації владних рішень. Я не наділений владою для реалізації владних рішень.

Якщо вони хотіли зробити мене директором ЛКП Львівської міськради «Газета «Ратуша», то для цього їм потрібно було внести зміни у статут газети, який чинний ще з 2002 чи 2003 року. Жодні зміни туди внесені не були. Якби туди були внесені зміни, тоді б я був директором цього підприємства одночасно з редактором і тоді до мене можна було мати претензії. На сьогодні я числюсь редактором як в ухвалі сесії Львівської міськради, так і в статуті газети.

Якщо пан Бойко і далі буде писати фальшиві доноси, то ми зустрінемось з ним в суді, де п. Бойко відповість за свої слова.

П. Бойко уже писав на мене заяви у НАЗК, у ДСБЕЗ, а тепер вирішив – «а давайте його по криміналу протягнемо». Це переслідування за позицію газети.

Хай краще п. Бойко скаже таке. Я 13 рік працюю редактором газети «Ратуша» і за цей час я жодного разу не підписував жодних посадових обов’язків, бо сам їх для себе я розписати не можу, а міськрада і головний розпорядник коштів, яким є Бойко Євген Теодозійович, таких посадових обов’язків для мене ніколи не сотворював.

Якщо вони хочуть сказати, на підставі чого я підписую документи, виписую гонорари, то я відповім, що «я редактор і ви мені ці кошти виділяєте».

Якби я був чиновником місцевого самоврядування, то отримував би зарплату як чиновник місцевого самоврядування і мав би ранг.

Тому ця вся заява є просто залякування мене і переслідуванням за позицію газети, тому що останнім часом газета писала про підозрілі дії депутатів по Цитаделі, за негарні ремонти, які проводяться у місті, за розбазарювання коштів.

А тут йдеться про роздержавлення преси, при якому і п. Садовий, і п. Бойко тільки шкодять».