1 villanshot 1Адміністративна комісія при Львівській міськраді, яка розглядає порушення у сфері законодавства про охорону історичної спадщини, оштрафувала ПП «Кас Консалтинг», яке є теперішнім власником вілли Бачевського – пам’ятки архітектури місцевого значення на вулиці Вітовського, 35-А. 

На засіданні комісії начальниця управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко повідомила, що роботи по вул. Вітовського, 35-А не були узгодженні з управлінням. Мова йде про заміну вікон у будівлі та перефарбування фасаду у сірий колір. Про це пише Твоє місто.

Представниця ПП «Кас Консалтинг» повідомила, що їхня фірма є лише власником будинку, а роботу у ньому проводять орендарі. Вона зазначила, що частину вікон замінили попередні власники, а рішення перефарбувати фасад у сірий колір зумовлене нібито історичним дослідженнями.

Комісія ухвалила рішення оштрафувати власника будівлі – ПП «Кас Консалтинг» на 17 тис. гривень (мінімальний розмір штрафу для юридичних осіб). Своє рішення комісія пояснила тим, що власник погодився надалі узгоджувати всі роботи з мерією, а також, можливо, замінить раніше встановленні пластикові вікна.

У себе на Facebook голова адміністративної комісії Андрій Москаленко зазначив, що «за місяць ще раз розглянуть дану справу – якщо буде не дотримано домовленості, санкції міської ради буде збільшено».