19191919191919191919 d4dd7Голова Шевченківського районного суду Львова Галина Білінська сказала неправду Кваліфікаційній комісії суддів, яка засідала у Києві минулого тижня. Про це повідомив Вголос із посиланням на телеканал НТА.

Суддю запитували про випадок, який трапився навесні, коли вона агресивно відмовилася давати коменатарі журналістам телеканалу НТА (тоді жінка не захотіла відповідати на незручні запитання у справі одіозного екс- голови районного держземагенства Радехівщини, якому присудила рік випробувального терміну за підозрою у хабарництві).

Свої дії Галина Білінська пояснила тим, що поспішала оголосити вирок, а журналістка зупиняла її буквально «за рукав мантії».

«Я пішла, оголосила вирок, а після того йшла в інший кабінет, до іншої судді, вона почала шарпати мене за рукав мантії, вриватись в кабінет і вимагати дати це інтерв’ю. І прокурор обурився, сам встав і закрив двері перед нею», - додала Галина Білінська.

Втім, насправді, як видно із відео, все було не зовсім так, як розповідає суддя. Журналісти стверджують - про коментар звернулися заздалегідь, кілька разів через адміністрацію суду, врешті, після відмови, прийшли на робоче місце судді. Натомість Галина Білінська, щойно почула запитання, втекла, гримнувши дверима перед носом знімальної групи, а далі переховувалась за дверима однієї з судових зал, де прокурора точно не було.

Однак, не лише некоректне поводження із журналістами зацікавило комісію. Найнесподіванішим епізодом виявилися низькі оцінки за практичне завдання судді. Жінка набрала 65,5 балів зі 100. Свої незадовільні знання пояснює тим, що завдання були надто легкими, і воно поставилась до них легковажно.

Плуталась та ніяковіла голова Шевченківського райсуду і коли лунали запитання про набуте її дітьми та нею майно. Зокрема, спробувала пояснити, що елітні автівки синів - БМВ х5 та Ніссан Альмера - старі та придбані для тюнінгування.

Загалом розмова з суддею тривала понад годину - члени комісії не могли зрозуміти, як усе ж таки жінці вдалося набути усе рухоме та нерухоме майно, декларуючи лише зарплатню судді, та чому вона відверто порушила законодавство, не засвідчивши нотаріально подаровані на придбання автівки кошти.

До слова, з 2012 по 2017, тобто увесь час, доки Білінська очолює Шевченківський райсуд Львова, на її роботу скаржилися щонайменше 26 разів. То ж чи зможе вона й надалі працювати суддею та очолювати цей суд комісія взяла час на роздуми - щонаймеше місяць.