img 0158Мешканці Львівщини, зокрема батьки особливих дітей, вимагають не допустити реорганізації комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер". Про це йдеться на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Просимо не допустити закриття комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер" . Згідно з проектом рішення 1067-ПР ( дата оприлюднення 26.04.2018) планується провести реорганізацію даного закладу шляхом приєднання до комунального закладу Львівської обласної ради "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр". 

Сьогодні на обліку у дитячому психоневрологічному диспансері перебувають близько 14 000 осіб зі всієї області, для яких виділено 60 ліжко-місць та 30 місць денного стаціонару. Очевидно, що для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру взяти на баланс таку кількість хворих та надати своєчасне обслуговування - це непосильне завдання, яке у свою чергу призведе до погіршення якості медичних послуг достатньо особливій категорії дітей. 

За статистикою, протягом останнього року дитяча інвалідність по психіатрії зросла майже у півтора рази. Є гостра потреба у розширенні штату кваліфікованого персоналу. Натомість Департамент охорони здоров'я ЛОДА пропонує реорганізацію, яка, очевидно, потягне за собою скорочення робочих місць для й так не достатньої кількості спеціалістів. 

Спільнота батьків особливих дітей обурена подібним рішенням. Ми потребуємо суттєвого розширення реабілітаційних послуг даного профілю. Натомість отримуємо абсурдну реорганізацію медзакладу. Закликаємо відповідальні органи детально вивчити ситуацію та не допустити закриття установи", - сказано у ініціативі.

Петицію було створено 24 травня. Вона втигла набрати 775 підписів із 1 000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось: