doroga3Між вулицями Під Голоском та вул. Малоголосківською збудують тимчасову дорогу в межах проектованої вулиці. Ініціатором будівництва дороги виступила компанія Lev Development спільно із Львівською міською радою. Про це пише VEZHA.

«Квартал Під Голоском активно забудовується, а відтак виникає ряд проблем, що потребують першочергового вирішення. Зокрема, йдеться про рух великогабаритного транспорту. На сьогодні, увесь вантажний транспорт здійснює рух на вулицю Малогосківську з вулиці Варшавської. Саме через це на сьогодні маємо багато скарг від мешканців існуючих будинків та уже збудованих багатоповерхівок», — розповів Олег Ковалишин, заступник начальника Управління земельних ресурсів Львівської міської ради.

Відбулося це завдяки самоорганізації мешканців нових багатоквартирних будинків, Які ініціювали зустрічі з представниками ЛМР, депутатами та громадськими організаціями, повідомив мешканець житлового кварталу Андрій Шиленко.
 
Під час численних зустрічей мешканців сусідніх вулиць, представників Львівської міської ради, розробника детального плану даної території, будівельних та девелоперських компаній, було погоджено будівництво тимчасової дороги у межах існуючої проектованої дороги.

«Уже декілька років квартал Під Голоском активно забудовується, відповідно і збільшується кількість мешканців. Аби мешканці новозбудованих житлових комплексів, а також існуючої забудови, мали нормальний доїзд, а також не відчували незручностей через рух великогабаритної техніки нами було ініційовано будівництво тимчасової дороги», — зазначив Василь Левицький, співзасновник девелоперської компанії Lev Development.

За його словами, уже розпочато розриття основи дорожнього полотна. Після цього буде влаштовано шар піщаної основи, шар геотекстилю та щебенева основа. «Зверху будуть встановлені дорожні плити, аби вантажний транспорт міг заїжджати цією дорогою з вулиці Під Голоском», — розповів Василь Левицький.

Після завершення будівництва нової дороги, на вулиці Малоголосківській буде встановлено обмежувач руху для великогабаритного транспорту. Відтак, вулицею зможуть користуватись лише легкові автомобілі, натомість, вантажний транспорт буде здійснювати заїзд з вулиці Під Голоском. «Паралельно на вулиці Малоголосківській буде облаштовано хідник. Відповідну проектно-кошторисну документацію Львівська міська рада уже розробляє», — додав Олег Ковалишин.