34576877876743479890Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив списання дочірньому підприємству «Албіс Компані» ТзОВ «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» більше 642 тисяч гривень боргу за користування нежитловим приміщенням на вул. Коперника, 5. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 10 серпня, передає Львівський портал.

«Списати дочірньому підприємству “Албіс Компані“ товариства з обмеженою відповідальністю “Діаніум Трейдінг Ко Лімітед“ заборгованість у сумі 642 382,38 грн основного боргу і 95 622,27 грн пені, яка виникла за період з 1 січня 2014 року по 30 червня 2017 року за користування нежитловим приміщенням площею 184,8 кв м на вул. М. Коперника, 5 за рішенням суду як таку, яка не підлягає стягненню», – йдеться у проекті ухвали.

Водночас директорка управління комунальної власності міськради Львова Інна Свистун пояснила, що мерія підписала договір оренди з «Албіс Компані» на нежитлові приміщення на вул. Коперника, 5, і протягом певного часу фірма оплачувала оренду. Однак згодом суд визнав цей договір недійсним.

«Суд визнав договір оренди недійсним з моменту укладення і вирішив, що ці приміщення слід трактувати як допоміжні. Ми неодноразово подавали і апеляцію, і касацію. Але програли суди, тому тепер у нас вже немає підстав, щоб знову позиватись до суду», – зазначила Інна Свистун.

Як своєю чергою додала директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, підприємство «Албіс Компані» хотіло отримати в оренду згадані приміщення, щою у подальшому викупити їх та інші на вул. Коперника, 5 задля відновлення пасажу Міколяша (торгового та громадського простору, що існував у Львові до ІІ Світової війни).

«Ці приміщення належать співвласникам будинку, в якому вони розташовані. Вони є частиною нереалізованого проекту відтворення пасажу Міколяша. «Албіс Компані» хотіла отримати в оренду і в подальшому викупити велику частину приміщень (на вул. Коперника, 5 – ред.) для того, щоб відтворити цей пасаж. Але зараз маємо таку ситуацію», – наголосила Гелена Пайонкевич.

Відтак члени виконкому вирішили списати «Албіс Компані» більше 642 тисяч грн безнадійної дебіторської заборгованості зі сплати оренди за користування нежитловими приміщеннями на вул. Коперника, 5.

Також члени виконкому спільно з управлінням комунальної власності має виїхати на місце, аби оглянути ці приміщення і напрацювати план дій щодо них.

Згадно з даними бізнес-сервісу YouControl, дочірнє підприємство «Албіс Компані» ТзОВ «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» зареєстроване у Львові на вул. Героїв Майдану. Створене воно у 1999 році, основний вид діяльності вказаний як діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Уповноваженою особою «Албіс Компані» є Леся Іонова, яка зі своїм чоловіком Андрієм Іоновим є власницею відомої у Львові кондитерської «Вероніка» та нещодавно відкритої аптеки-кондитерської на вул. Коперника, 1.

Засновником «Албіс Компані» є ТзОВ «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» (Кіпр). Також воно пов’язане з компаніями, які займаються будівництвом, діяльністю холдингових компаній, оптовою торгівлею машинами та біржовими операціями.

Питання про списання заборгованості «Албіс Компані» депутати міської ради розглядали ще минулого року, однак рішення так і не ухвалили. Тоді депутати заявляли, що винним у цій ситуації є безпосередньо управління комунальної власності в особі Інни Свистун, яка «хоче зачистити свою некомпетентність».