1463271У Львові на вул. Козланюка неподалік Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького («Шевченківський гай») забудовник планує звести шестиповерховий житловий будинок з мансардою замість триповерхового художньо-виробничого комбінату. Питання про видачу містобудівних умов та обмежень у п’ятницю, 10 серпня, розглядав виконавчий комітет Львівської міськради, однак вирішив відкласти прийняття рішення, щоб з’ясувати, яким чином будівля комбінату перейшла у власність приватного забудовника, пише Zaxid.net

Згідно з проектом містобудівних умов та обмежень, які поки не погодив виконком, ТзОВ «К17» планує зведення багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на ділянці площею 0,12 га на вул. Козланюка, 17.

Для цього забудовник хоче знести триповерхову будівлю художньо-виробничого комбінату. Натомість планується будівництво житлового будинку максимальною висотою 23,6 м.

1463271 1518803Садовий висловив зауваження до того, яким саме чином приватний забудовник отримав право власності на будівлю художньо-виробничого комбінату, яка раніше належала Національній спілці художників. «Яке вона (спілка, – ред.) мала право продавати? Це бандитизм. Куди пішли кошти від продажу цього приміщення? Мене цікавлять правовстановлюючі документи. Треба перевірити, яким чином це майно відчужувалось і переходило до приватного забудовника. Які кошти за це були сплачені і куди вони були потрачені?», – сказав Садовий.

Відтак, виконавчий комітет вирішив перенести розгляд містобудівних умов та обмежень, аби перевірити документацію щодо права власності на будівлю комбінату.

206213 zamist hudozhnogo kombinatu bilja shevcheНагадаємо, у 2011 році Спілка художників передала комбінат в управління компанії Ростислава Оленчина «Акрополь». 6 червня 2016 року управитель передав майно в приватну власність ТзОВ «К17», яке було створене в день передачі. Бенефіціарним власником «К17» є 26-річний львів’янин Роман Керницький. Проте більш відомим є його батько – колишній депутат Львівської обласної ради Тарас Керницький, який є керівником та власником ТзОВ «Укренерго» та ще низки підприємств, серед яких частка в ТзОВ «Галицька здоба».