1 gaz naturel 0061 702x336З початку 2018 року київське ТОВ “Енерго прайм” та львівська компанія “Паливторг” 9 разів зустрічались на одних і тих же тендерах в Закарпатській та Чернівецькій області. А у 2017 році фірми конкурували один з одним на 14 закупівлях в Львівській, Хмельницькій, Чернігівській та інших областях України.

Так, львівське ТОВ “Паливторг” у січні цього року отримало 4 контракти на поставку газового палива загальною вартістю 1,1 млн грн. Договори з компанією за результатами відкритих торгів  уклали такі замовники, як КЗ Воловецької районної ради “Районний центр первинної медико-санітарної допомог”, Стеблівська сільська рада, Сокирницька сільська рада та Закарпатський обласний наркологічний диспансер.

На всіх цих торгах, де перемогу отримало ТОВ “Паливторг”, єдиним конкурентом виступало ТОВ “Енерго прайм”. Фірми також не знижували своїх початкових цін в ході аукціону. Про це інформує ЦГМД.

За даними Youcontrol, ТОВ “Енерго прайм” зареєстроване у 2014 році у Києві. До липня цього року фірма належала львів’янам Роману Жуку та Ірині Когуковій, а вже з 28 липня товариство перейшло у власність киянці Оксані Франовській. Кінцевим бенефеціаром львівського ТОВ “Паливторг” (99%) є той самий Роман Жук – колишня компанія якого і забезпечувала йому конкуренцію yа торгах в Закарпатській області.

“Центр громадського моніторингу та досліджень” звернувся в Закарпатське обласне територіальне відділення АМКУ з вимогою перевірити факти ймовірної змови ТОВ “Енерго прайм” та ТОВ “Паливторг”.