1 1036912Крім Львівгаз у список підозрюваних попала і низка підприємств з інших міст.

До Антимонопольного комітету України надійшли заяви від суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку реалізації лічильників природного газу для населення, щодо можливих ознак порушення законодавства про захистекономічної конкуренції в діях Операторів ГРМ.

За результатами розгляду зазначених заяв встановлено, що при проведенні тендерів на закупівлю лічильників природного газу для споживачів Оператори ГРМ надавали конкурентні переваги одним суб’єктам господарювання перед іншими. Разом з тим, Товариствавідмовляли споживачам у встановленні лічильників природного газу виробництва одних суб’єктів господарювання, взамінпропонуючи лічильники іншого виробника.

Такі дії Операторів ГРМ можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку реалізації лічильників природного газу та до ущемлення інтересів споживачів.

У зв’язку із зазначеним, розпорядженнями державного уповноваженого Комітету розпочато розгляд справи за ознаками вчиненняПАТ «Вінницягаз», ПАТ «Івано-Франківськгаз», ПАТ «Дніпрогаз», ПАТ «Львівгаз», ПАТ «Харківміськгаз», ПАТ «Сумигаз», ПАТ «Чернігівгаз» та ПАТ «Чернівцігаз» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживанняммонопольним (домінуючим) становищем на ринку з розподілу природного газу.

Наразі Комітетом здійснюється збір та аналіз доказів у справах.