rozhenitsa 696x38721-річну львів’янку, яка хотіла продати свою новонароджену дитину, визнали винною та засудили до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Таке рішення вчора, 22 жовтня, прийняв Сихівський районний суд Львова. Про це повідомляє Today.ua

У січні 2017 року, перебуваючи на 5 місяці вагітності, 20-річна дівчина шукала у соціальних мережах покупців на свою дитину. Вона вже була готова продати власну дитину за 80 тисяч гривень. Проте, "покупцями" виявилися підставні особи – правоохоронці. 

1 червня 2017 року під час передачі немовля горе-матір затримали. Свій вчинок дівчина-сирота намагалася пояснити тим, що в неї не було фінансових можливостей виховувати дитину, тому вирішила «передати її в хороші руки».

Суд визнав дівчину винною у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Ця стаття передбачає покарання від 8 до 15 років. Проте, зважаючи на пом’якшувальні обставини (виховання без батьків, щире каяття, молодий вік, вчинення злочину внаслідок збігу тяжких особистих, сімейних та інших обставин, особливості психічного стану вагітної жінки) молода жінка відбуватиме покарання протягом 5 років.

Наразі немовля перебуває у дитячому будинку. Особу біологічного батька дитини ще не встановили.