filaretДепутати львівської облради вимагають від керуючого львівською єпархією УПЦ (МП) архієпископа Львівського і Галицького Філарета підтримати надання Томосу. Про це повідомляє Дивись.інфо

Відповідний проект рішення «Про звернення Львівської обласної ради» щодо підтримки ідеї об’єднання усіх вірних у Єдиній Помісній Православній Церкві зареєстрований вчора, 19 листопада.

«Категоричний виступ окремих ієрархів УПЦ (МП) проти надання Томосу та створення Помісної Церкви свідчить про те, що вони відірвані від народу, від його болю і страждань», – йдеться у зверненні.

Як стверджують депутати, такі церковники керуються виключно деструктивними вказівками із Москви. «Зазначена позиція окремих ієрархів має антиукраїнських характер і здійснюється всупереч волі українських вірних».

Депутати переконані, що нагнітання Росією ситуації є черговим етапом військової експансії проти України та черговою спробою розколоти країни – цього разу за релігійною ознакою.

«Церква має бути з народом, правда – на боці українського народу. Тому вірні УПЦ мають моральне і духовне право вимагати від Вас, Ваше Преосвященство, виконати народну волю – підтримати надання Томосу», – зазначається у зверненні.