f23617145b16bb0e93cc67aa954d8991Сьогодні, 3 грудня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили рішення про введення до штатних розписів шкіл міста Львова посади охоронника.

З метою організації безпечного перебування дітей у школах міста з 1 січня 2019 року до штатних розписів закладів загальної середньої освіти м. Львова введено додатково посаду охоронника у кількості 1,5 штатної одиниці на один пост.

У міському бюджеті міста Львова передбачено кошти у сумі 13 млн. грн. для оплати праці зазначених працівників.

Отож, із 1 січня 2019 року охорона в школах під час освітнього процесу забезпечуватиметься за кошти міського бюджету.

«Це питання є актуальним останні декілька років. Ті охоронні фірми, які працюють у наших навчальних закладах, як правило, це є за кошти батьківської громади. Ми вже давно працювали над питанням, як правильно вирішити цю ситуацію.

Частково зараз школи охороняються силами ЛКП «Муніципальної варти», але це не легко, тому що одній організації потрібно працевлаштувати велику кількість людей.

Тому було прийнято рішення ввести до штатних розписів кожного навчального закладу штатну одиницю охоронника для того, щоб вони могли забезпечити належне перебування дітей під час освітніх процесах. Тобто, в цей час, коли відбуваються уроки і після урочний час, коли діти займаються у різних секціях і гуртках.

Денний охоронник перебуває при вході у навчальний заклад, обходить територію навчального закладу і перебуває у школі з того часу, як дитина прийшла до школи, і до того часу, поки остання дитина не вийшла після того, як вона займалася у секціях чи гуртках.

На оплату праці охоронників передбачено близько 13 млн грн з міського бюджету", — зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР.