1 875torpedoЛьвівські депутати наполягають на викупленні містом стадіону "Торпедо", що на вул. Золотій, 40-А.

Про це пише Львівський портал.

Перемовини щодо викупу стадіону «Торпедо» розпочалися ще минулого року. Втім тоді банк «Львів» хотів за нього 12 млн грн, а тепер він погодився продати нерухомість за 7,5 млн грн.

Депутати п’ятьох погодились, що місто повинне скористатись такою пропозицією і викупити стадіон «Торпедо», адже на ньому регулярно тренуються дитячі футбольні клуби. Відтак вони заявили, що підпишуться під відповідним зверненням до Андрія Садового. 

Також вони заявили, що гроі на викуп стадіону у міста є.

Своєю чергою перший заступник голови Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо розказав, що участь у змаганнях регулярно беруть 155 дитячо-юнацьких команд, а це – близько 4000 дітей. Серед цих команд 112 є зі Львова, а стадіонів, де можна було б тренуватися і проводити ці змагання, – лише два.

«Якби була така можливість, то на стадіоні «Торпедо» можна було б облаштували поле зі штучним покриттям, що дало би нам можливість тренуватися мінімум 12 годин на день. Для нас дуже важливо мати такий стадіон, бо, не маючи матеріально-технічної бази, важко розвивати будь-який вид спорту. Сьогодні у Львові є лише один стадіон зі штучним покриттям – «Сокіл», який є у приватній власності, також є стадіон у Винниках. Тому два стадіони в межах Львова – це дуже мало», – підкреслив Ярослав Грисьо.

Відтак депутати скерують Андрію Садовому звернення з проханням передбачити кошти на викуп стадіону «Торпедо», однак чи винесуть це питання на сесію Львівської міськради 20 грудня, наразі невідомо.

Зазначимо, стадіон «Торпедо» облаштували у Львові у 1930-х роках. Він розміщений на земельній длянці площею 2,7 га. За радянських часів стадіон передали однойменному спортивному товариству та забудували службовими приміщеннями.

Із 1990 року стадіон перейшов у приватну власність, там почав працювати ринок електротехнічних товарів, який у 2008 році перенесли на вул. Кукурудзяну. Після цього «Торпедо» передали банку «Львів» як заставу за борги по кредитах.

Станом на сьогодні на стадіоні, який перебуває у занедбаному стані, тренуються діти та підлітки футбольних клубів «Вікторія» та «Покрова».