1 b2357864a4b7cfb7На Хмельниччині військова прокуратура відстояла в апеляційній інстанції покарання двом курсантам Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного та їх замовнику за замовне вбивство. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Про це пише Status Quo.

5 грудня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Хмельницького апеляційного суду підтримала позицію військової прокуратури та залишила без змін вирок суду першої інстанції, повністю відмовивши у задоволені апеляційних скарг обвинувачених та їх захисників.

Як раніше повідомлялося, Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області у відкритому судовому засіданні визнав винними двох курсантів Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного Б. та О. у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, а також цивільну особу К. - у вчиненні злочину, передбаченого п.п.11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство на замовлення, вчинене з корисливих мотивів групою осіб).

У суді доведено, що взимку 2016 року мешканка м. Славута вирішила вбити свого чоловіка, так як останній після розлучення прагнув самостійно виховувати їхню спільну дитину, що зовсім не входило в її плани. Тож до найменших деталей спланувала з виконавцями хід злочину.

Зокрема, один із курсантів Академії, діючи на замовлення 31-річної дружини покійного, завітав у гості до потерпілого і умисно наніс численні удари по голові чоловіка. У цей же час для підмоги в разі опору жертви за діями виконавця злочину спостерігав його спільник – товариш по навчанню. Після холоднокровного вбивства курсанти залишили приміщення квартири і на потязі з Хмельниччини повернулися до м. Львова.

Суд врахував усі обставини та призначив покарання у виді позбавлення волі строком по 15 років – замовнику вбивства К. та виконавцю Б., а також 12 років – співучаснику О. Окрім того, як додаткове покарання курсантам призначив конфіскацію всього їхнього майна, оскільки вони вчинили умисне вбивство, ще й з користі.