1 756240562141Олена Бойко півроку незаконно перебувала у РФ, куди втекла від українського правосуддя.

З Росії вирішили депортувати скандальну українську "журналістку" Олену Бойко, яка порушила правил перебування на території РФ. Про це повідомляють в ТСН.

Відповідне рішення ухвалив Преображенський суд Москви.

"Визнати громадянку Віщур (Бойко - прим.ред.) О.Б. винною в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3.1 ст. 18.8 КоАП РФ ("Порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду в Російську Федерацію або режиму перебування (проживання) в Російській Федерації" і призначити їй адміністративне стягнення у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 5000 (тисяч) рублів з примусовим видворенням за межі Російської Федерації", - йдеться в ухвалі.

Зазначимо, Бойко відома регулярною участю у прокремлівських програмах на російському телебаченні, в яких вона критикує українську владу і з ненавистю говорить про саму Україну. На Батьківщині жінка є підозрюваною за статтями "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" і "Державна зрада". Також Бойко закидають співпрацю з бойовиками на Донбасі.