959Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запровадило нові правила у  державних будівельних нормах (ДБН) і ввело максимально допустимий відсоток забудови земельних ділянок при розміщенні нових житлових будинків, який залежить від їх поверховості. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

"Більша поверховість новобудови - більша прибудинкова територія. Це якісна зміна №401, яка діє з 1 вересня і є обов‘язковою до виконання.

Раніше мікрорайони могли забудовуватися суцільно та хаотично по всьому периметру земельних ділянок без облаштування благоустрою, комфортних місць для прогулянок та відпочинку жителів. Адже у ДБН не було прописано жодних обмежень.

Щоб наші міста надалі не перетворювалися на кам’яні джунглі, а жителі були забезпечені необхідними комфортними умовами, у новому ДБН ми чітко прописали максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки в залежності від кількості поверхів. Відтак, чим вища поверховість, тим менший відсоток земельної ділянки відводиться на саму забудову і більший на облаштування прилеглої території, адже більша кількість жителів проживатиме в таких будинках. У картинці наведена таблиця з детальними %. Це сприятиме підвищенню комфорту проживання та якості життя людей та унеможливить суцільну забудову в містах. Більш детально, можна ознайомитись тут: http://bit.ly/2rx1rKs

ДБН “Планування і забудова територій” був розроблений на заміну попередніх будівельних норм, що регулюють містобудування, які діяли ще з 1992 року", - сказано у дописі.