1 3408965enshot 1Львівська міська рада зустрінеться з представниками «Кінопалацу» на вулиці Коперника щодо подальшої долі закладу. Про це сторони домовилися під час обговорення роботи кінотеатру 15 грудня, пише Твоє місто, передає Львівський портал.

Нагадаємо, «Копернік» припинив показувати фільми у жовтні цього року. За словами голови Львівської кінокомісії Ірини Ковальчук, це прецедентний випадок в історії кінотеатру, який з 1912-го року транслював фільми навіть під час німецької та радянської окупацій.

Креативний директор мережі «Кінопалац» Святослав Тарасенко наголосив, що важливість кінотеатру полягає в тому, що це одне з небагатьох місць у Львові, де у зручний час можна подивитися незалежне, авторське кіно.

«Це кінотеатр в центрі міста. Більшість людей, які сюди ходили, не мали машини. Коперник – кінотеатр незалежного кіно. Це можливість в зручний час подивитися фільми, які в інших кінотеатрах ставили рано-вранці чи пізно ввечері. Нам потрібно зберегти кінотеатр, проте тут може не бути нічого цікавого для львів’ян. Тому, якщо і зберігати Коперник, то в якості актуального кінотеатру авторського і незалежного кіно», – каже він.

Міська рада також не хоче закривати кінотеатр на Коперника чи змінювати призначення приміщення. Втім, умови теперішньої оренди приміщення потрібно переглянути і зробити заклад більш вигідним: за рахунок збільшення функціоналу, підвищення орендної плати чи зміни орендаря.

Тому заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко запропонував Львівській кінокомісії, представникам міської ради та представникам «Кінопалацу» зустрітися в понеділок, 17 грудня, та обговорити можливі шляхи вирішення ситуації в закритому режимі.