1 varianty.lviv .ua 7 6 18 У п’ятницю, 14 грудня, прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив колишньому очільнику одного з комунальних підприємств Львова про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

Ще у листопаді 2017 року правоохоронці задокументували факт службової недбалості тодішнім керівником одного із комунальних підприємств Львова.

Службовець неналежно виконав свої службові обов’язки будучи особою, уповноваженою на здійснення організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Встановлено, що він уклав договір, відповідно до якого підприємство зобов’язувалось виконати розробку техніко-економічного обґрунтування з будівництва сміттєпереробного комплексу. Проте воно, згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, не відповідає чинним галузевим нормативним актам, будівельним вимогам та умовам договору.

Також фігурант підписав акт прийому-передачі цього техніко-економічного обґрунтування, відтак державним інтересам було завдано шкоди на суму майже півмільйона гривень.

Враховуючи те, що підозрюваний є водночас і депутатом Львівської обласної ради, йому відповідно до п.1 ч.1 ст.481 КПК України у п’ятницю, 14 грудня 2018 року, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Тепер зловмиснику загрожує до 5 років в’язниці, трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (12 750 грн).

Як повідомляв Львівський портал, раніше зводити сміттєпереробний завод у Львові планували на території ТЕЦ-2. Влітку 2017 року «Львівтеплоенерго» підписало договір  вартістю майже 4,95 млн з ПАТ «Харківське котлобудівельне підприємство «Котлоенергопроект» на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва сміттєпереробного комплексу продуктивністю 240 тис. тонн на рік. Втім через неузгодженість земельного питання (у ЛОДА заявляли, що ділянка на ТЕЦ-2 не належить місту) та супротив мешканців Мурованого зводити завод вирішили на вул. Пластовій, 13.

Зазначимо, із грудня 2010 до вересня 2018 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» очолював Степан Пакіж, який водночас є депутатом Львівської облради від «Самопомочі».

Водночас у червні цього року проти Степана Пакіжа вже відкрили кримінальну справу за  ч.2 ст.367 КК України. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем і розтраті 3,2 млн грн. 20 серпня правоохоронці завершили досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, а справу передали до суду.

Також суд розглядає справу щодо незадекларованої квартири Пакіжа.

Додамо, що міський голова Львова Андрій Садовий раніше називав Степана Пакіжа «найкращим керівником теплоенерго України».