1512741569 nasilie 03У поліції опублікували поради, яких потрібно дотримуватись, щоб не стати жертвою насильства.

Про це інформує Справжня варта з посиланням на прес-службу поліції.

Отож, варто дотримуватись таких правил особистої поведінки:

  • Не дозволяйте себе ображати, принижувати від початку стосунків, не дозволяйте по відношенню до себе дій, які можуть привести до насильства.
  • Правильно оцінюйте ситуацію. Сімейні конфлікти відбуваються у замкнутому просторі будинку чи квартири, де немає можливості зовнішнього втручання. У разі загрози конфлікту треба вийти з дому — конфлікт на людях, як правило, стає менш напруженим.
  • Якщо виникає загроза конфлікту (і як наслідок — насильства), спробуйте запросити людину, яка зменшить напруження, — наприклад, родича.
  • Бережіть їх нервову систему і не провокуйте насильства по відношенню до дітей.
  • Не провокуйте конфлікти. Статистика свідчить, що більш ніж 60% убивств і тяжких тілесних ушкоджень здійснюються на побутовому грунті, тобто є наслідком імпульсивних, а не спланованих дій. Якщо відомо, що один із членів сім’ї негативно реагує на якісь дії (наприклад, вживання алкоголю, запізнення, контакти з певними особами та ін.), не провокуйте конфлікти і, як наслідок, — і потенційне насильство.
  • Будьте особливо обережними з п’яними. Часто домашнє насильство чинять нетверезі особи. У нетверезому стані  інколи агресивними стають цілком неконфліктні люди. Якщо ви бачите, що особа перебуває у стані сп’яніння, не з’ясовуйте з нею стосунків, не реагуйте на провокації, а намагайтесь заспокоїти та не робіть різких зауважень. Якщо зупинити конфлікт не вдається, спробуйте залишити приміщення: вийдіть в іншу кімнату, до сусідів, на вулицю.
  • Насильник повинен знати, що обов’язково буде покараний. Особа, яка потенційно може здійснити насильницькі дії, повинна знати, що вона обов’язково буде покарана. Можна повісити на видному місці списки телефонів служб невідкладної допомоги: швидкої допомоги, поліції та ін. Серед номерів телефонів повинен бути телефон дільничного чи інспектора кримінальної поліції у справах дітей, яким необхідно дзвонити в разі домашнього насильства.