1473654 1621227Львівський апеляційний суд звільнив від відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння 23-річного Павла Дубневича, сина народного депутата Богдана Дубневича. За даними держ реєстру судових рішень, розгляд апеляційної скарги Павла Дубневича відбувся ще 28 грудня 2018 року.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Згідно з матеріалами справи, в ніч з 1 на 2 вересня 2018 року на вул. Одеській у Львові працівники поліції зупинили автомобіль Audi A5 з номерним знаком СА3409ВК. За кермом авто перебував мешканець с. Зубра Павло Богданович Дубневич. Під час огляду в присутності свідків із застосуванням приладу «Драгер» в організмі сина Богдана Дубневича виявили 0,29 проміле алкоголю.

Варто зауважити, що цей випадок не потрапив у щоденні зведення патрульної поліції, не повідомляли про нього і львівські активісти, які регулярно відстежують подібні випадки.

Суд першої інстанції визнав Павла Дубневича винним у вчиненні правопорушення – 21 листопада 2018 року суддя Залізничного районного суду м. Львова Галина Пилип'юк оштрафувала сина нардепа на 10, 2 тис. грн та позбавила його права керувати транспортними засобами впродовж одного року.

Під час судового засідання Павло Дубневич визнав свою свою вину, однак просив звільнити його від відповідальності. Обвинувачуваний наполягав , що працює водієм, тож автомобіль потрібен йому для виконання службових обов'язків.

За тиждень до судового засідання Павло Дубневич влаштувався за сумісництвом на роботу водієм у ТОВ «Глинянська вежа» – однойменний ресторан розташований у Львові на вул. Винниченка, 3. Співвласницею ТОВ «Глинянська вежа» виступає мати Павла Дубневича – Тетяна Дубневич.

Рішення суду першої інстанції Павло Дубневич оскаржив у Львівському апеляційному суді, де й домігся рішення на свою користь.

Суддя Львівського апеляційного суду Ірина Партика скасувала рішення суду першої інстанції і звільнила Павла Дубневича від адміністративної відповідальності, а матеріали справи передала на розгляд трудового колективу ТОВ «Глинянська вежа». Відтак Павло Дубневич не сплачуватиме штрафу і знову зможе керувати автомобілем. Єдине можливе покарання для сина народного депутата – моральний осуд трудового колективу ресторану «Глинянська вежа».

23-річний Павло Дубневич є офіційним керівником та співвласником низки підприємств: ФГ «Миколаївська нива», ТОВ НВП «Абсолютний стандарт», ТОВ «Енергія Консалтинг», ТОВ «Цетуля Солар», ТОВ «Круаель», ТОВ «Ім Шевченка», ТОВ «Ліг Агро», ТОВ «ТРК «Галичина», ТОВ «Нічний Львів» та інших.

Нагадаємо, що раніше сам Богдан Дубневич уник штрафу за водіння з непристебнутим паском безпеки. Він сам опублікував відео, де він керує автомобілем без паска безпеки, однак після того, як на це звернули увагу журналісти, львівська поліція заявила, що, за словами самого ж депутата, він «був пристебнутий знизу, через ноги»