1 4560569 0956753653Вже наступного тижня власника вілли Бачевських, що розташована на вул. Вітовського, 35-А, можуть оштрафувати на 170 тисяч гривень за незаконну скляну добудову. Про це сьогодні, 13 лютого, Львівському порталу повідомив голова адміністративної комісії при виконкомі міськради Львова Андрій Москаленко.

«Ми вже накладали минулого року на власника штраф, вибір був між 170 тисачами гривень та 1700 гривень. Але він тоді запевнив, що перефарбує віллу у її попередній колір та поміняє назад вікна, тому й був накладений штраф у розмірі 1700 гривень. Були проведені робочі зустрічі з власниками, але бачимо, що зрушень немає. Наступного тижня ми розглядатимемо новий штраф за виконання нових робіт (скляна добудова, – ред)», – розповів Андрій Москаленко.

За його словами, на власника вілли Бачевських, приватне підприємство «Кас Консалтинг», чекатиме максимальний штраф – 170 тисяч гривень.

Зазначимо, виявили скляну добудову на віллі, яка є пам‘яткою архітектури, 30 листопада минулого року. Тоді очільника міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко заявляла, що така добудова є незаконною, адже дозвіл на такі роботи мала видати Інспекція держархбудконтролю. Інформації про те, що «Кас Консалтинг» отримав такий дозвіл, мерія не має. Через це управління охорони історичного середовища навіть зверталось до правоохоронних органів, однак як додала Лілія Онищенко, жодної відповіді так і не надійшло.

За попередньою інформацією адмінкомісії при виконкомі, власник вілли Бачевських також ще не оплатив накладений раніше штраф у розмірі 1700 гривень.

Нагадаємо, віллу Бачевських купило приватне підприємство «Кас Консалтинг» у 2016 році. Відтоді воно й розпочало реконструкцію, не маючи на це жодних дозволів. Торік власники самовільно перефарбували віллу у сірий колір і замінили у ній вікна на пластикові.

Про те, що роботи у пам’ятці відбуваються незаконно, неодноразово говорили у міськраді Львова. А минулого року під час презентації проекту реконструкції вілли представник «Кас Консалтингу» Орест Вишневський визнав, що роботи проводили без необхідних дозвільних документів і додав, що припиняти їх не будуть. Лише зараз власники звертатимуться за необхідними дозволами.

Форпост також писав: Львівські активісти подали заяву до прокуратури через спробу міськради дозволити забудову вілли Бачевських