234567877Сьогдні, 24 лютого, близько 12 год у Львові під стінами Ратуші розпочалась антихутряна акція «Знімай хутро назавжди!». Активісти звертаються із закликом до перехожих відмовитися від кривавого матеріалу і вимогою до влади заборонити хутряні ферми.

Також сьогодні за ініціативою UAnimals антихутряні акції проходять в усіх найбільших містах України.

Як наголошують організатори акції, вже кілька років в Україні триває боротьба за гуманність та відмову від натурального хутра.

«Нам вдалося долучити до світового проекту Fur Free Retailer 17 українських дизайнерів: від Andre Tan до Elena Reva, від LAKE до BEVZA. Втім попит породжує пропозицію, тож важлива відмова від кривавого матеріалу кожної окремої людини. Хутро личить лише тваринам», — кажуть активісти UAnimals.

Нагадаємо,у жовтні 2018 року стало відомо, що на Бродівщині планують збудувати наймасштабнішу в Україні норкову ферму. Через це протестували активісти, а також закликали місцевих мешканців допомогти у блокуванні цього проекту ще на початковій стадії. Згодом через майбутню норкову ферму Бродівська райрада зверталась до Міністерства екології, адже вважає, що вона несе екологічну загрозу для всієї території району.