098766656З початку опалювального сезону мешканці Нового Роздолу та Новояворівська чекали платіжок, аби розрахуватись за використане теплопостачання. І от вже у березні отримали перші з них – за січень, пише Галнет.

Правда, їх форма сумнівна, адже немає реквізитів банку, не вказано ні тарифу, за яким рахується оплата, крім того жителям не порахували їх пільг та субсидій.

Фотофакт таких платіжок опублікував на своїй сторінці у Facebook директор ТЗоВ «Енергія-Новояворівськ» Андрій Гнатуш.

64645547129273774«Форма платіжки – не відповідає встановленим нормам. Свої субсидії від влади вони отримали авансом (начислені Гарант Енерго М авансом у грудні та січні), а чомусь вони забули відобразити їх у квитанціях, що можна розцінювати як шахрайство з ціллю отримання прибутку вчинене групою осіб. Жоден банк не проводить їх платежі і, щоб обійти спецрахунок, який автоматично перечислює кошти на НАК за газ, друзяки почали збирати гроші на ЦТП, в зайнятому офісі. Шантажують пенсіонерів, що якщо не заплатить вказані суми – їх продадуть списком на скасування пільг та субсидій» – пише Гнатуш.

Також чоловік рекомендує не оплачувати таких платіжок, а вимагати коректно оформлених, аби захистити себе, свої права та свої кошти, відповідно.

Важливо пам’ятати, що комунальні платежі проходять лише через банк, на них повинні бути вказані: реквізити банку, показаники лічильника (попередні, фактичні, спожито), пільги, нарахування чи субсидія, період, за який сплачує споживач. Гроші за тепло мають надходити на спецрахунок та вся сума повинна йти на НАК за газ.

Якщо ж сплачувати за таким методом, як наразі пропонують жителям Новояворівська, то кошти платників не йдуть за спожитий газ, а осідають у кишенях.