1 56eens96963hot 1У Львові збільшать кількість інспекторів з паркування, відтак у кожному районі міста незабаром з'явиться від 8 до 10 таких працівників.

Відповідне рішення ухвалили депутати Львівської міськради на засіданні сесії 11 березня.

Як розповів у коментарі кореспонденту 032.ua начальник відділу інспекторів з паркування Львівської міськради Богдан Мільяр, наразі в місті працює лише 10 інспекторів з паркування. Проте відразу після оприлюднення офіційної заяви у міській раді проведуть конкурсна посади інспекторів. Загальну кількість працівників планують збільшити до 60 осіб.

"Будемо розглядати питання щодо патрулювання в інших районах міста після того, як доберемо потрібну кількість працівників. З нашого досвіду, люди не охоче йдуть на таку роботу. Наразі ми стараємося раз в місяць роботи виїзди за межі центру, в інші райони Львова, адже там не менше порушують ПДР. Через початок реконструкції площі Двірцевої ми активно працюємо на території біля вокзалу," - пояснив Богдан Мільяр.

За словами посадовця, поки що інспектори з паркування працюють виключно в будні дні. Проте із збільшенням особового складу планують патрулювати протягом всього тижня, тоді співробітники інспекції працюватимуть кожних два дні, або ж чергуватимуться через добу. Також попередньо планують, що в кожному районі Львова патрулюватиме від 8 до 10 інспекторів.

Зазначимо, від 7 листопада 2018 року до 11 березня 2019 року інспектори з паркування оформили 8 тисяч 461 постанову на загальну суму 2 мільйони 725 тисяч 841 гривню. Із всієї кількості постанов оплачено трохи більше половини - 5 тисяч 483. І це враховуючи лише добровільну сплату, без скерування у виконавчу службу, яка стягує штраф у подвійному розмірі.

Додамо, штраф за зупинку чи стоянку у невідповідному для цього місці становить 255 гривень. Якщо зупинка автомобіля спровокувала суттєві перешкоди для руху іншого транспорту, то за такий "маневр" доведеться заплатити 510 гривень. Якщо водій залишив свій автомобіль на парковці, але не заплатив за це, то інспектор може виписати йому штраф у 20-кратному розмірі від вартості паркування за годину. Тобто, якщо вартість паркування становить 15 грн/год, то штраф буде - 300 гривень.

Нагадаємо, 27 вересня в Україні набув чинності Закон "Про реформування сфери паркування транспортних засобів", який й регламентує роботу інспекторів із паркування.