1 vBOyxtzGRMlCduSKJxNiIEICWb5A9541U99RuxGAНепересічна, легендарна особистість.

В 17 років зголосився до дивізії "Галичина", був у почесній сотні, відрядженій на похорон Отто Бауера до Львова, учасник бойової групи Баєрсдорфа, особистий шофер знаменитого полковника Армії УНР Ремболовича (розстріляного мгб у 1950 році), брав участь у боях під Бродами, де потрапив у полон, здійснив втечу із табора в Пермській області, зумів повернутися до Львова і приєднався до збройного підпілля ОУН, заарештований у 1947 році та засуджений до 25 років і 5 років позбавлення у правах із конфіскацією майна, пройшов тюрми і табори Свердловська, Караганди, Кемерово, Воркути, повернувся до Львова у 1960 році. Не реабілітований. Разом із Михайлом Бендиною брав участь у створенні Галицького Братства кол. вояків 1-ої УД "Галичина" УНА. Про це пише enigma.ua.

1 34re6789e7n89shot 2

На жаль, зовсім втратив зір на сьогодні, але це не заважає лишатися в бойовому настрої.

Добра, світла, інтелігентна людина з унікальним почуттям гумору.

З роси і води Вам, дорогий Зеноне Івановичу!

1 Hs8hBIvPDPET4YjCNoMprLsE4GLR6Ys9bPEP4324

P.S. Коли Роман Коваль (працюючи над книгою про І. Ремболовича) записував його розповіді, п. Зенон промовив ось такі слова:

" … Пішов до дивізії «Галичина», бо думав: якщо воюватимемо, то матимемо свою державу. Якби німці виграли війну, думаю, що ми би таки щось мали, нехай би наша держава була спочатку під німецьким протекторатом, але була б! У цьому я свято переконаний.

Чи шкодував я колись про свій вибір?

Ні!

І нині, якби не поганий зір, пішов би стріляти…"