1 54516801 1975075615934755 2699501745716854784 n19 березня цього року державний Регулятор у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) дозволив не обладнувати лічильники засобами дистанційної передачі даних. Що збереже десятки тисяч гривень для дрібних підприємців, які вони заробляють тяжкою працею.

Про це повідомляє Тарас Батенко, нардеп від Укропу, у себе на сторінці у Фейсбуці.

"Ми відстояли законні права представників малого та середнього бізнесу. Кабмін був змушений скасувати додаткові несправедливі витрати, покладені на підприємців

Більше півроку офіційних переписок, обговорень та нарад, щоб достукатися до Уряду щодо проблеми підприємців, яких змушують за власний кошт встановлювати на своїх лічильниках газу засоби дистанційної передачі даних. А це для них десятки тисяч гривень додаткових витрат. 

Ще у червні минулого року звернувся до Прем’єр-міністра України Володимиру Гройсману щодо такого кричущого порушення, на яке скаржилися підприємці нашого 123 виборчого округу. Багато з них тоді отримували повідомлення або навіть попередження про припинення постачання газу, за умови, якщо вони у визначений строк не встановлять такі засоби на лічильники.

Вимагав від Кабміну внести відповідні зміни до Кодексу газорозподільних систем та відмінити обов’язкове встановлення таких засобів дистанційної передачі даних для юридичних осіб, які споживають за рік менше 10 тис кубометрів газу. Оскільки, саме у таких споживачів витрати на встановлення можуть перевищувати плату за трирічне споживання газу. Що є само по собі неприпустимо", - йдеться у дописі.

ДОВІДКОВО: Рішення про звільнення власників комерційних вузлів обліку природного газу стосується приладів типорозміром G-1,6, G-2,5, G-4, G-6 та річний обсяг обліку природного газу яких менше 10 тис. м3. http://bit.ly/2TZvw5c