uchebnikiВчитель "Захисту Вітчизни" Класичної гімназії при ЛНУ імені Івана Франка Сергій Хараху подав скаргу щодо неправдивих фактів у новому підручнику «Захист Вітчизни» для 10 та 11 класів. Через це на львівського вчителя вже навіть подали до суду. Проте, педагог переконаний - працювати із таким підручником не можна. Він вимагіє у Міністра освіти Лілії Гриневич зняти сандальне видання із переліку рекомендованих підручників. Натомість у видавництві "Генеза" вважають це наклепом.

"Вже кілька днів я чую обурення, що Микола Гнатюк знову написав підручник і для 11 класу! Більше того і мене обурює те, що вчитель змушений ставити цього некомпетентного та непатріотичного автора як альтернативний підручник. Електронна система вибору вимагає відзначити його таким. Під час обговорення народилась думка звернутись від імені багатьох людей до Міністра освіти Лілії Гриневич!

Прошу у коментарях написати "підписую". Текст такий: 

"Шановна Ліліє Михайлівно!

У вересні 2018 року українську освітню громадськість стурбував конфлікт навколо двох підручників видавництва «Генеза». Найбільші проблеми з якістю виявились у підручника Захист Вітчизни для 10 класу автора Миколи Гнатюка Про це написали багато незалежних експертів та засобів масової інформації. Ми, вчителі Захисту Вітчизни та патріотична громадськість, закликаємо Вас зупинити співпрацю з автором, який допускає помилки, відмовляється їх виправляти, допускає приховування важливих фактів з історії української держави та Збройних сил України, приховує свою особу та відмовляється давати коментарі публічно. Звертаємо вашу увагу, що навіть вчитель у школі повинен бути відкритим та доступним для вивчення досвіду, проводити активну освітню діяльність у публічній площині, виявляти активну громадську позицію.

Вимога під час обрання підручників Захисту Вітчизни для 11 класу також обирати альтернативний підручник обурює нас як вчителів. Адже підручники лише два, тому альтернативний завжди за замовчуванням автора Гнатюка! Просимо проявити державницьку позицію та розв’язати проблему з некомпетентним автором Миколою Гнатюком та таким, який повинен був втратити можливість брати участь у державних конкурсах як автор із заплямованою репутацією", - пише Сергій Хараху.