3w433224Сьогодні, 24 березня, у селі Сілець Сокальського району Львівськоі області на шахті "Надія" стався обвал.

Про це повідомив керівник ГО "Варта 1" Ігор Зінкевич.

"Внаслідок обвалу породи на глибині близько 500 метрів загинув гірничий робітник (шахтар), чоловік 1978 року народження, який проживав у місті Червоноград.

В наслідок обвалу більше за даними ніхто не постраждав, силами рятувального загону проводяться розкопувальні роботи", - сказано у повідомленні.

Оновлено. Як повідомили у поліції, за фактом загибелі гірника на Сокальщині поліцейські відкрили кримінальне провадження

Інших постраждалих внаслідок обвалу породи немає.

В Сокальське відділення поліції сьогодні, 24 березня, близько шостої ранку надійшло повідомлення про те, що на одній з шахт району загинув гірник.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що на глибині близько 500 метрів внаслідок обвалу породи загинув 40-річний мешканець Червонограда, гірничий робітник очисного забою. Постраждалих внаслідок обвалу немає.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до п'яти років, або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Поліцейські проводять досудове розслідування.