1 57457 vul1Мерія планує реконструювати вул. Орлика і облаштувати благоустрій біля дитячої лікарні. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий провів робочий виїзд у Шевченківський район міста. Під час огляду мер наголосив на важливості реалізації кількох інфраструктурних проектів, зокрема, реконструкції вул. П. Орлика та облаштуванню місць для паркування біля дитячої лікарні. Також мер зазначив, що місто максимально допомагатиме активним мешканцям з реалізацією проектів, які стали переможцями Громадського бюджету.

Голова Шевченківської РА Надія Банах розповіла, що готується проект реконструкції вул. П. Орлика. Відповідно до проекту, буде облаштовано велосипедну доріжку, висаджено нові зелені насадження. Також постало питання про облаштування якісного паркувального майданчика та заїзду до дитячої лікарні.

"На замовлення адміністрації розробляється ПКД капітального ремонту на вул. Орлика (освітлення, заміна водопроводу, дорога, тротуар та паркомісця), виконавець — ЛКП "Інститут просторового розвитку“. Вартість виготовлення ПКД становить 1,5 млн грн", — повідомили у Шевченківській районній адміністрації.

Нагадаємо, в бюджеті міста на цей рік для Шевченківської районної адміністрації було передбачено 5 млн грн на поточний ремонт доріг та 17 млн грн на капітальний ремонт (з них 12 млн 350 тис грн — на дороги і тротуари, а 4 млн 650 тис грн — на благоустрій скверу "Кам'янка" на вул. Ожиновій). Також на сесії 11 березня виділено ще 15 млн грн на ремонт доріг. Загалом — 37 млн грн.

Також мер зауважив, що необхідно виділити з бюджету міста необхідну суму коштів для якісного проведення ремонту дороги, яка веде на кладовище.