1 kax6zn 38baf1cfb94af3a23d8e3c23ef08dd8c 640x394Низка авторитетних львів’ян закликали міського голову Львова Андрія Садового публічно озвучити свою позицію щодо того, кого із кандидатів у Президенти він підтримАє у другому турі.

Про це йдеться у зверненні, яке є у розпорядженні IA ZIK.

«31 березня для України не просто день виборів Президента, а день вибору подальшого шляху розвитку української держави. Подія стає точкою геополітичного вибору українців. Вже очевидно, що Кремль готував свій сценарій на виборах в Україні: протягнути до другого туру двох промосковських кандидатів (Зеленського і Тимошенко), з якими Путіну простіше задовольнити імперські амбіції Росії. Московська режисура не пройшла. Особливо відчутно «зламали» плани Кремля на Львівщині, яка стала форпостом українства, де ні мітинги Тимошенко, ні популістична риторика олігархічних каналів не дали бажаних результатів. Львів, в далекому 1991 році, одностайно підтримав Чорновола, сьогодні місто Лева підтримало Головнокомандувача.

Виникає єдине питання: Львів визначився, Львів за Порошенка, а чи визначився Садовий? Політик, який довгий час творить образ проєвропейського проповідника України, повинен публічно заявити: чи пан Садовий підтримує Зеленського – ставленика втікача-олігарха, чи Порошенка – Верховного Головнокомандувача воюючої України. Пане мере, вперше в житті, без завуальованих фраз та прорахунків – оголосіть свою позицію, львів’яни мусять знати з ким Ви і чи знову не будете вичікувати, щоб вкінці бути з переможцями, як це вже було під час Революції Гідності?!», – йдеться у зверненні до А.Садового.

1 111 1427046201 1 4677 9865eenshot 1

Текст звернення підписали: Ігор Калинець, Ярослав Кендзьор, Ореслава Хомик, Валерій Калинюк, Петро Шкраб’юк, Богдан Залізняк, Роман Гунда, Григорій Дунас, Мирок Герцик, Володимир Середа, Білинський Борис, Степан Яхницький, Ігор Держко.