t 1427652993
проїзд Крива Липа
Із початку квітня у Львові запрацювали літні майданчики. Цього сезону їх наразі 401 (торік працювали 513). 127 паспортів на літні майданчики видано цього року, 274 паспорти діють з минулого. Як розповів депутат Львівської міської ради та представник комісії, що видає документи на роботу майданчиків, Ігор Телішевський, чимало підприємців, які торік восени вчасно не згорнули літні майданчики, знову звертаються по дозволи, — але отримують відмови. Таких «майданчикових» справ близько трьох десятків, пише Високий замок.

«На кожному засіданні комісії розглядаємо справи щодо роботи 20−30 майданчиків, — каже депутат. — Деякі питання переносимо, бо треба виїхати на місце і все перевірити. Окремі підприємці мають до нас претензії, мовляв, перешкоджаємо веденню бізнесу, бо комісія начебто з невідомих причин не дає дозволів на роботу майданчика. Пояснюємо: це тому, що майданчик вчасно не згорнув роботу восени. Об’єкт працював і взимку, але це заборонено ухвалою сесії Львівської міської ради».

За словами Ігоря Телішевського, у центрі міста Лева є кілька проблемних майданчиків, які працюють… цілий рік. Серед них — на площі Митній та в проїзді Крива Липа. Мерія не давала добра на роботу цих об’єктів, але майданчики працюють на основі рішення суду… Зазвичай ці майданчики мають скляну конструкцію, взимку там був підігрів. «Це незрозумілі конструкції, які працюють без документів, — обурюється Ігор Телішевський. — Працюють згідно з рішенням суду від 2015−2016 років».

Не встигли літні майданчики запрацювати, як комісія виявила порушення. Наприклад, у проекті написано, що майданчик повинен мати парасольки, а насправді там встановили дах-маркізу. Інший випадок — літній майданчик вийшов за дозволені межі ділянки…

Середня вартість оренди землі літнього майданчика в центрі Львова — 80−90 гривень за метр квадратний. Для порівняння, у середині кафе оренда площі становить 12−15 доларів за «квадрат». Пан Телішевський вважає, що 90 гривень за оренду літнього майданчика — смішна сума. «Це ціна кави з дешевим тістечком, — каже депутат.- Вартість оренди літніх майданчиків варто підвищити».