56789Сьогодні, 4 квітня, у Городку «втоплений» собака, якого розшукувала поліція, знову повернувся на подвір'я школи №2. Про це повідомила журналістка Вікторія Балицька.

"Собака як ні в чому не бувало прийшов собі в школу, до дітей... без видимих пошкоджень, жвавий та компанійський...Його забрав батько одного з школярів додому. Все. Хепі енд.

Інформація перевірена поліцією. Діти свого улюбленця впізнали! Спасибі начальнику Городоцького відділеня поліції Андрію Богуу за серйозне ставлення до статті «жорстоке провадження з тваринами» і за повагу до дитячих свідчень", - розповіла Вікторія Балицька. 

За словами батьків та учнів, на цій території регулярно зникають собаки. Відомо щонайменше про три випадки.

У Городоцькій райдержадміністрації прийняли рішення створити робочу комісію, яка спільно із поліцією з’ясує усі обставини цих випадків.

Нагадаємо, 3 квітня виник скандал через підозру жорстокого поводження та вбивства собаки на території школи № 2 у місті Городок. За словами дітей, звгосп, який працює у цій школі на їх очах вдарив тварину по голові, запхав у мішок та викинув собаку у річку. Поліція відкрила кримінальну справу через жорстоке поводження з твариною.

За словами батьків учнів, раніше у цій місцевості вже зник один собака.

387475
ще одна зникла собака
Як повідомляла ТСН, тоді обурені батьки прийшли до школи за поясненнями. Директор Петро Продивус розмовляти не налаштований: "Я нічого не буду говорити, чому ви такі наглі? Йде розслідування, все". Але згодом все ж підходить до журналістів аби запевнити - школярі усе вигадали.

"Нікому нічого я не казав робити, сказав вигнати за межі школи", – запевняє керівник навчального закладу.

1478825 1803483
Ще одну собаку, яку викинули у річку в січні 2019-го, не вдалось врятувати (фото Романа Смірнова)
Завгосп підтримує керівника - собаку, мовляв, не били. Його підлеглий, який, за словами дітей, і катував собаку, все заперечує - мовляв, викинув до річки не пса, а листя.

Проте Софія наполягалпа - собаку вбили.

"Там скинули з мосту, другого собаку закрили в підвалі, він пробув три дні, потім відкрили, побили лопатами і камінням і кинули донизу до річки. Потім я його з подругами пробувала витягати, відігрівати", – розповідала школярка Софія. 

Але врятувати тварину дітям із вчителькою не вдалось. Пес помер у ветлікарні.

За словами дівчинки, раніше біля школи ще гуляла чорна собака, доки помічники завгоспа не спіймали її. Діти кажуть, що бачили як пса теж скинули у річку.