validator 2У серпні-вересні цього року у Львові планують розпочати монтаж валідаторів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

У Львові триває процес впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Про перебіг реалізації цього проекту розповів Сергій Журбенко, начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП "Львівавтодор" під час сьогоднішнього засідання сесії Львівської міської ради.

За інформацією ЛКП "Львівавтодор", 12 лютого 2019 р, відбулося розкриття пропозицій від учасників тендеру на розробку, постачання, встановлення та обслуговування автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті м. Львова (е-квиток). Подали свої технічні пропозиції 6 консорціумів.

Зараз представники ЛКП "Львівавтодор" та консультанти від ЄБРР опрацьовують пропозиції. Далі буде фінальна частина — це отримання фінансових пропозиції від компаній, які пройдуть за технічними пропозиціями. До кінця травня планують завершити усі тендерні пропозиції і визначити компанію-переможця, яка реалізовуватиме проект впровадження е-квитка у Львові. А орієнтовно в серпні-вересні планують розпочати монтаж валідаторів.

Розпочати впроваджувати електронний квиток планують з електротранспорту, тоді на комунальносу автобусному транспорті і далі — залучення приватних перевізників, які курсують міськими маршрутами. Другим етапом планують залучати приміські маршрути до мережі електронного квитка.

"Технічну пропозицію ми отримали від консорціуму двох Литовських компаній — Ridango і Datel. Остання компанія відома з реалізації своїх проектів з оплати проїзду у Швеції, Таліні. Також їхнє обладнання встановлено в Києві, однак поки ще не працює. Наступна пропозиція від чеської компанії Mikroelektronika, в консорціумі з львівською компанією ТОВ "СофтСерв — муніципальні технології". Є пропозиція від двох турецьких компаній Kent Rart і Onur. Kent Rart — це відома компанія, яка реалізувала свої проекти з оплати за проїзд у Берграді, США, Туреччині. Четверта пропозиція від консорціум двох компаній — BPC Banking Technologies з Швеції, і ТОВ "Реноме-Смарт" з м Рівне. П’ята пропозиція від компанії PPTexellence з Бельгії. Це неповна пропозиція і фірма мало відома. Шоста пропозиція від консорціуму трьох італійських компаній AlmavivA, AEP Ticketing Solutions, Swarko Mizar та львівської компанії ТОВ "Сварко Україна". Це дуже потужні компанії і ми очікували, що вони подадуть свої пропозиції", — повідомив Сергій Журбенко, начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП "Львівавтодор".