d3378041373c3daaa0c9f4983e033ad9 XLСьогодні, 4 квітня, під час сесії Львівської міськради стало відомо, що на вул. Стрийській 45, почали розбирати будівлю головного корпусу ЛАЗу. Про це пише Львівський портал.

Але жодної публічної інформації про дозволи на такі роботи, їхню безпечність та відповідність будівельним нормам і правилам немає.

Зазначимо, що у 2018 році міська рада Львова прийняла дві ухвали, якими зарезервувала для потреб міста весь комплекс ділянок колишнього автобусного заводу, а також передбачила проведення інвентаризації всіх об’єктів нерухомості на цих ділянках.

Натомість Садовий запевнив, що на місці колишнього заводу не зведуть чергове житло, а також дав доручення, аби Інспекція Держархбудконтролю Львова перевірила, що за роботи тривають на території ЛАЗу.

«Це є прекрасна територія, яка має бути зарезервована для громади міста на великі інфраструктурні проекти. Там мають бути створені робочі місця. І відразу хочу звернутись до всіх, хто має думку щодо будівництва там житла. Жодного житла там не буде. Там будуть виробничі площі, офісні приміщення, там мають бути ІТ-хаби, там має працювати інтелект, адже ми поруч маємо будівництва великого ІТ-парку. Треба системно опрацювати це питання, ДАБК має виїхати і розібратись», – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, нещодавно мерія дозволила новоствореній київській фірмі збудувати житловий комплекс відразу біля самого ЛАЗу. 23 листопада 2018 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ТзОВ «Атріум Естейт» містобудівні умови на зведення житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського обслуговування, підземним паркінгом та трансформаторною підстанцією.