15369324677027 foto proektu 6ce0ea13645df8732d5ad292a6882ed8Львівський окружний адміністративний суд не довзволив створення скверу на вулиці Олени Кульчицької скасувавши ухвалу Львівської міськради від 21 червня 2018 № 3615 «Про підтримку місцевої ініціативи «Про надання статусу скверу громадському простору за адресою: вул. О. Кульчицької, 18». Про це повідомив активіст Володимир Бабяк.

Створення такого громадського простору - місцева ініціатива. Також проект скверу став одним із переможців Громадського Проекту у 2018 році, що фінансується громадським бюджетом міста. 

"Прекрасна зелена зона  на Кульчицької останні 10 років була занедбана орендарем, який мав намір її забудувати. Громада відстояла цю зону та ініціювала надання їй статусу скверу. Наступним кроком буде облагородження території в інтересах громади та парафіян Храму Всіх Святих Українського Народу, що знаходиться поруч. Сквер включатиме якісне покриття, освітлення, лавочки, смітники тощо. Перемога в громадському бюджеті дозволяє розробити проектну документацію та розпочати реконструкцію", - кажуть мешканці.

На одній із сесій  депутати міськради підтримали місцеву ініціативу про надання статусу скверу громадському простору за цією адресою.

Але влітку 2017 року з’явилась інформація про потенційну небезпеку забудови зони рекреаційного призначення.Зза іншими проектними пропозиціями, які подавались до міськради, тут, на території понад один гектар, хочуть спорудити спортивно-розважальний комплекс з готелем, рестораном, паркінгами.

Так, на громадських слуханнях 2 серпня 2017 року "Щодо будівництва на території громадського простору по вул. О. Кульчицької, 18" 161 представник громади підтримав резолюцію "Заборонити будівництво на території громадського простору по вул. О. Кульчицької, 18″. Це були одні із наймасовіших локальних громадських слухань, які до того ж відбувались у сезон відпусток.

Таким чином люди хотіли убезпечити майбутній сквер від забудов. 

Як повідомив активіст Володимир Бабяк, місцева громада разом і Львівською міськрадою має намір подавати апеляцію на рішення суду.

Оновлено.

Раніше Форпост писав, що забудовником території є Спортивний клуб "Сокіл", депутата ЛМР від БПП Петра Адамика, але згодом депутат у коментарі журналістам спростував цю інформацію. 

"Ми з депутатами підтримували ініціативу щодо скверу. У мене є Регбійний клуб Львів та Футбольний клуб Львів, а Спортивний клуб ніякого стосунку до мене не має", - сказав Петро Адамик.

456789