659d321e fb16 4a3e 881a 1ee6bd048030
готель Хілтон у Києві
В Парку культури ім. Богдана Хмельницького збудують готель міжнародної мережі Hilton. У мерії сподіваються, що компанія допоможе провести благоустрій і самого парку. Про це сьогодні, 5 квітня, під час засідання виконавчого комітету повідомив мер Львова Андрій Садовий, пише Zik.

«Хочуть збудувати готель, здається Hilton, половина це має бути класичний готель, а половина будівлі – апарт-готель. Дуже серйозний проект. Це має бути споруда високого архітектурного рівня, витвір мистецтва. Були дебати стосовно поверховості. Ми пішли на певні ризики, дозволили розпочати цей процес. Забудовник готовий профінансувати реконстуркцію парку, тому, що йому вигідно, щоб з вигляду з готелю парк був перфектним», – заявив Садовий.

Мер також висловив невдоволення відсутність стратегії розвитку Парку культури, а також тим, що там немає стаціонарної будівлі і організатор джазового фестивалю вимушений щороку витрачати кошти на встановлення тимчасової.

1478931 1806179
фото Захід.нет. Червоною рамкою позначена територія колишнього музею ПрикВО, де будуватимуть Hilton
«Я б хотів, щоб ми проговорили концепцію розвитку парку Богдана Хмельницького, бо ми там планували зробити концертний зал, щоб джаз не був в тимчасовій споруді. Кожного року на будівництво цієї споруди витрачається орієнтовно 150 тис. євро. За сім років фестивалю вже мільйон євро на вітер. Це не міські гроші, це все робиться за кошти спонсорів, але вже мільйон пішов. То що заважає збудувати там якісний літній театр?», – сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, у вересні 2018 року депутати погодили продаж 1 га землі біля Парку культури, на вул. Лижв’ярській, 1 ТзОВ «Апартготель» всього за 18,5 млн грн. Автором ухвали був львівський бізнесмен, власник «Гранд Готелю», депутат міськради Григорій Козловський. Він повідомив про свою причетність до купівлі згаданої землі та запропонував внесли в ухвалу правку щодо того, що буде укладено додаткову угоду з парком культури про виділення коштів на його благоустрій.