111 768x512Керівник «Стрийського міського комбінату комунальних підприємств» Василь Васькович вийшов з-під варти після внесення за нього застави у розмірі 1 мільйон гривень. Про це сьогодні, 5 квітня, повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

"Учора, 4 квітня, за клопотанням прокуратури Львівської області, слідчим суддею Галицького районного суду Львова стягнуто у дохід держави 1 млн грн застави, що була внесена за керівника комунального підприємства Львівської області", - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, 31 січня працівники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, затримали керівника стрийського комунального підприємства під час отримання хабаря у розмірі 680 тис. грн. Затриманян відбулось біля Міжнародного виставкового центру. Крім самого Васьковича правоохоронці також затримала підприємця, який давав «відкат». Прізвище підприємця не розголошують.

Згідно з офіційним повідомленням поліції, правоохоронці були вимушені застосувати зброю, бо затримані намагалися втекти з місця злочину.

2433434345 1Працівники поліції встановили, що Василь Васькович разом з «суб’єктом господарювання організували злочинну схему по розкраданню бюджетних коштів».

«З метою отримання коштів з бюджету під час проведення закупівель комунальної техніки її вартість була завищена. Щоб одержати кошти за техніку в повному обсязі, керівник товариств повинен був надати комунальнику 680 тисяч гривень «відкату». – йдеться в повідомлені поліції.

Директор «Стрийського міського комбінату комунальних підприємств» Василь Васькович неодноразово був фігурантом публікацій «НГ.Львів», зокрема розслідування «Комбінат приватного господарства», в якому ми описували низку схем, за якими фірми та приватні підприємці пов’язані із Васьковичем отримували понад третину коштів яке витрачало міське підприємство.

Лише ТОВ «Комунальник 1», яке раніше належало Василеві Васьковичу і, де він досі працює механіком за сумісництвом, за неповний 2017 рік отримало 19,5 млн грн бюджетних коштів, з яких левова частка саме замовлення від «Стрийського міського комбінату» та підрозділів Стрийської міської ради. Сьогодні власником «Комунальника 1» є Андрій Іськів, який очолював ТОВ «Євроасфальт», яке також належить Васьковичу.

Крім цього, «Стрийський комбінат» співпрацює з маловідомим підприємцем Віталієм Мнихом, який у якості контактного номера телефону використовує мобільний дочки Васьковича ‒ Соломії Пак.

На ринку комунальних послуг у Львівській області також активно працюють афільовані з Васьковичем фірми «Комунальник 2» та дочірнє підприємство «Комунальник 1» «Комунальник плюс», останнім підприємством керує донька Васьковича Соломія Пак, а в першому вона є засновницею.