56201084 3184527424906798 3194021200686743552 nСтало відомо, що відійшов у вічність Любомир Степанович Криса — відомий фотохудожник, Заслужений працівник культури України, автор багатьох художніх фотоальбомів, зокрема «Личаківський некрополь», «Проходи по Личакову», «Храми Львова», альбомів «Наш Івасюк», «Так було…» тощо.

Любомира Степановича Крису поховають у Львові на Личакові. День та час буде повідомлено згодом.

"На 79 році життя у Львові, в родинному помешканні, спочив у Бозі один з найвизначніших українських фотомитців, автор численних високохудожніх альбомів, зокрема двійного про свого шваґра «Вернись із спогадів…Володимир Івасюк», церкви Львова та Личаківський цвинтар, совість і гордість українських родин Крисів та Івасюків, однокласник Богдана Ступки і Романа Лемехи Любомир Криса.

Україна, українці, національне мистецтво втратили одного з найкращих своїх синів – свідомо патріота, надзвичайно талановитого фахівця своєї справи. Не стало великого оптиміста і життєлюба. На жаль, зі смертю Любка, мабуть, відійшла правда щодо бузувірського вбивства Володимира Івасюка. Він знав більше, якщо не все – не встиг розповісти. Не знайшлося того, кому би повірив, довірився.

До останнього дня переймався долею рідної країни – щоб нами гордилися, щоб з нас ніхто не сміявся у світах, щоб нас любили і з нами рахувалися…” – написав на своїй сторінці у Фейсбук Михайло Маслій.