1 2425 877en 8shot 1Нова свиноферма у Кам'янці-Бузькій буде майже на 50 тисяч голів.

У сусідньому селі вже є схожий комплекс і там немає системи утилізації свинячого гною. Тому його просто виливають на поля. Люди знають про це, тому і не хочуть допустити, щоб цяж фірма будувала ще один комплекс. Про це пише Zahid.net.

Мешканці сіл навколо Кам'янки-Бузькою б'ють на сполох. 

"Уявіть собі, 48 тисяч свиней! Який то буде випар іяка то буде земля? Куди вони будуть дівати тувсю гноївку?", - обурюється мешканка скла Руда-Сілецька. Вона також показує місце, де має бути майбутня свиноферма. Раніше там був ліс. Тепер молоді дерева зрізали і повісили табличку "приватна власність".

У сусідньому селі Батятичах вже існує така ферма на 20 тисяч голів - польська фірма "Eco meat". Люди знають, як там поводяться із утилізацією свинячого гною, тому біля себе такого не хочуть бачити.

Коли ж журналісти їхали на існуючу свиноферму, щоб взяти коментар, то помітили як з території виїжджає цистерна. Як вивилось, водій трактора з цистерною їхав у поле і на ходу виливав свинячий послід. 

У ОТГ ж запевняють, що про будівництво такого комплексу поки не йдеться. Все зупинилось на рівні громадських обговорень.