1 2134ee 67nsh 967895ot 1Завтра, 7 квітня,  о 12 годині на площі Данила Галицького відбудеться акція солідарності із кримськими татарами.

" 7 квітня 2019 р. кримськотатарська громада м. Львів проводить акцію підтримки своїх земляків, які протягом 5-ти років чинять ненасильницький опір окупаційній владі на анексованому Росією півострові.
Акція проводиться в рамках міжнародного флешмобу "Я солідарний(на) з кримськими татарами".
В рамках заходу планується проведення благодійного ярмарку, майстер-класи з прикладного мистецтва та частування стравами кримськотатарської кухні з метою збору коштів в допомогу 166-ти дітям політв'язнів — заручників Кремля, які залишилися без годувальника і чиї сім'ї опинилися в складній життєвій ситуації.
До акції на підтримку дітей репресованих кремлівським режимом кримських татар долучаються волонтерська група Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів разом з Львівський кульїнарний клюб «Zdorowja I Spoki'j» @ZISclub.
До участі в акції запрошуються представники органів місцевої влади та партнерських громадських організацій, волонтерське товариство, представники ЗМІ, а також всі небайдужі львів’яни, які готові проявити свою солідарність з кримськотатарським народом словами підтримки, особистою участю в акції, або благодійним внеском до фонду підтримки дітей, у яких окупаційний режим намагається відібрати батька і дитинство.
Всі зібрані кошти будуть передані родинам політв'язнів.
Організатори акції представлять увазі гостей тематичну інфографіку (плакати), що показує масштаб репресій, спрямованих проти всіх незгодних з прокремлівським режимом і на знищення будь-яких проявів інакшої думки на нашій батьківщині, в тимчасово окупованому Криму.

* * *

Сьогодні вже біля сотні політв'язнів Криму утримуються за ґратами в російських в'язницях і катівнях ФСБ. З 2014 року 18 осіб були знайдені мертвими, а 18 людей зникли безвісти на території тимчасово окупованого Криму і їх доля залишається невідомою по сьогоднішній день.
27-28 березня 2019 року, за вказівкою Москви, на території трьох районів тимчасово окупованого українського півострова була проведена безпрецедентна за своїми масштабами та цинізмом, заздалегідь чітко спланована каральна операція з метою залякати кримських татар. Сотні озброєних силовиків, використовуючи спецобладнання і техніку, з самого ранку повністю заблокувавши цілі селища компактного проживання корінного народу, провели масові обшуки та затримання за 35 адресами мірних громадян. Здебільшого, цього разу у списку опинилися найбільш активні учасники ненасильницького руху спротиву «Кримська солідарність». Без пред'явлення будь-яких санкцій, із застосуванням грубого насильства і психологічного тиску, в т.ч. і стосовно людей похилого віку і дітей, було заарештовано 24 людини віком від 25 до 59 років за звинуваченням в т.зв. «тероризмі». Проламувалися двері, вилучалася побутова техніка, підкидалися "докази" у вигляді "забороненої" релігійної літератури й т.п. Затриманих позбавили права на захист адвоката і навіть забороняли молитися. Побиті та заарештовані були також і кілька людей, які прийшли підтримати своїх сусідів під час обшуку. Після масової підтримки земляків, сотні яких прийшли з протестом до будівлі суду, всіх незаконно арештованих кримських татар таємно вивезли в Ростов на Дону, де їх утримують в СІЗО. Один з активістів пропав безвісти та не виходить на зв'язок. Більшість постраждалих сімей — багатодітні, в яких виховується до 8 дітей. Таким чином, кількість малюків, яких насильно позбавили годувальника, сягає вже 116 осіб. Декілька жінок готуються стати мамою в той час, коли їх чоловікам загрожує від 10-ти до 20-ти років позбавлення волі за надуманими та цілком сфабрикованими справами.
Цей факт геноциду окупаційної влади проти мирного населення було рішуче засуджено на різних міжнародних майданчиках. Провідні світові політики та громадські діячі вимагають припинити подібні методи гібридної депортації корінного народу з Криму за сценарієм Кремля.
Небайдужі до цього акту насильства люди започаткували міжнародний флешмоб:
"#я_солідарний_з_кримськими_татарами"
Також оголошено збір грошей для дітей, який ініціював ведучий новин телеканалу ATR Шевкет Наматуллаев
Карта ПриватБанку: 4149 4390 0416 6017 Наматуллаев Шевкет Нуриевич
Доларова карта ПриватБанку для закордонних переказів: 4149 4991 1754 9103", - йдеться у офіційній зустрічі.