1 6788 3673160У Львівській міській раді роздумують над покращенням транспортного сполучення між смт Рудно і Львовом.

Про це пише 032.ua.

Як розповів у коментарі кореспонденту 032.ua начальник управління транспорту ЛМР Олег Партика, ще наприкінці 2018 року почали обмірковувати можливу заміну маршруток №28, що курсують до Рудного, на великі автобуси. Проте це досі залишається в планах.

“Оскільки в Рудному вузьке дорожнє покриття, то великі автобуси фізично не зможуть там проїхати. Було запропоновано частково змінити схему руху і запустити транспорт в Рудно через Зимну Воду. Але для цього потрібне погодження з управління транспорту ОДА і ми отримали від них відмову. Тобто схему нам не погодили”, - пояснив Олег Партика.

Наразі маршрутки №28 курсують зі Львова до Рудно без змін. На маршруті працює 16-17 машин.

За словами начальника управління транспорту, в Львівську ОДА скерували листа для погодження маршруту № 28А, який курсуватиме до смт Рудно через Зимну Воду. На маршруті їздитимуть великі автобуси. Проте наразі ще очікують відповіді з ОДА.

Як повідомили кореспонденту 032.ua у прес-службі Львівської ОДА, жодних документів щодо погодження маршруту №28А вони не отримували. Також в ЛОДА зазначили, що маршрут №28А повністю перебуває в компетенції Львівської міськради.

Нагадаємо, ще 11 березня на сесії ЛМР депутати підтримали ухвалу щодо покращення транспортного сполучення між смт Рудно і Львовом, яка набрала 500 голосів у Єдиній системі електронних петицій.