54564165415Відповідно до ухвали № 4842, міська рада постановила здійснити перереєстрацію права на земельну ділянку на Личаківській, 105, пише Вежа.

Спершу Львів передав цю ділянку Винниківській міській раді. Згодом Львівська міська рада зобов'язала її повернути Львову.

Тепер ЛМР ухвалила рішення припинити право постійного користування землею, зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Натомість постановила затвердити Львівській державній музичній школі № 4 технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж на місцевості та надання у постійне землекористування.

545454564152Зробили це для будівництва та обслуговування школи мистецтв за рахунок земель житлової та громадської забудови.

Варто вказати, що загальна площа ділянки становить один гектар.

Раніше на цій ділянці було військове містечко №85. Минулого року там трапилась пожежа.

За словами тодішнього начальника управління культури Львівської міської ради Михайла Мороза, на цьому місці Львівська міськрада хотіла звести музичну школу.

Йшлося про музичну школу для дітей Личаківського району, відтак приміщення має бути в цьому ж районі. Тоді міська влада зупинила свій вибір на ділянці за адресою Личаківська, 105.

За словами пана Мороза, станом на лютий 2017 року було досягнуто домовленості, що Винниківська міська рада готова віддати право користування цією ділянкою ЛМР, а Львівська міська рада у листопаді минулого року прийняла ухвалу про згоду на взяття землі та майна на баланс ЛМР. Крім того, зараз юридичний департамент ЛМР активно працює з Кабміном, щоби вирішити питання із землею.

У бюджеті на 2017 рік було передбачено 250 тис. грн для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нової музичної школи.

Екс-начальник управління культури ЛМР розповів, що під час зустрічей з архиєпископом-митрополитом Львівським РКЦ Мечиславом Мокшицьким обговорювали питання щодо участі церкви у пошуку позабюджетних джерел фінансування – приватні інвестори чи грантові кошти.

«Митрополит попередньо дав згоду, щоби стати партнером у пошуку позабюджетної частини коштів. Зараз триває процес, він непростий, складається з багатьох процесів та рішень, які невидимі на поверхні, але міська рада має принципове бачення щодо нього», — запевнив Михайло Мороз.