1 5737en 78907890shot 1Уряд РФ заборонив експорт в Україну російської нафти та нафтопродуктів, а експорт вугілля можливий лише після отримання спеціального дозволу.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, на засіданні уряду прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що підписав відповідну постанову.

"Встановлюється заборона на експорт в Україну російської нафти та нафтопродуктів", - сказав Медведєв. За його словами, Росія розширює заборону на ввезення деяких українських товарів.

"Ми розширюємо заборону на ввезення в Росію окремих видів товарів. Цей захід торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік становила майже 250 мільйонів доларів", - сказав Медведєв.

Він наголосив, що деякі російські товари можна буде вивозити в Україну лише після спеціального дозволу. "Визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну лише на підставі окремих дозволів. У цю категорію включена продукція ПЕК, у тому числі вугілля і нафта, і нафтопродукти", - зазначив він.

Такі дії Росії Медведєв пояснив тим, що "ми змушені свої інтереси захищати та вжити заходів у відповідь". "Кілька днів тому Кабінет міністрів України зробив черговий недружній крок стосовно нашої країни, розширив список заборонених для імпорту на територію України російських товарів", - підкреслив Медведєв.